Foto av Lax- och räkpaj med avokado och rom från WW ViktVäktarna

Lax- och räkpaj med avokado och rom

5
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt festlig paj som passar på de flesta buffébord. Dessutom är den superenkel att göra, du behöver inte ens använda ugnen!

Ingredienser

Kavring

200 g

Margarin flytande 80%

½ dl

Lax kallrökt

150 g

Fraiche 8%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Senap

2 tsk

Vitpeppar

1 krm

Citron

1 st

Stenbitsrom (caviar)

100 g

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

1 st, röd/röda

Ägg

2 st, hårdkokta

Dill

1 knippe(n)

Skalade räkor

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda smulad kavring med margarin och tryck ut i en pajform. Ställ kallt ca 30 minuter. Strimla lax och lök, dela avokadon i små bitar. Blanda samman fraiche, majonnäs, senap, 50 g rom, 1 msk hackad dill, 1 tsk citronsaft och peppar. Fördela det i pajskalet och låt vila ett par timmar i kyl. Garnera med räkor, ägg i klyftor, rom, dill och citronklyftor.