Foto av Lax tikka masala med pilaf från WW ViktVäktarna

Lax tikka masala med pilaf

16
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lika vacker och färgsprakande som den smakar fantastiskt! Låt dig frestas av denna spännande rätt full av godsaker och nyttigheter.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl, basmatiris

Currypasta

1½ msk, tikka masalasmak

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Lax

500 g

Blomkål

300 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kanelstång

1 st

Kardemumma

1½ krm

Gurkmeja

1 tsk

Mandelspån

2 msk

Russin

½ dl

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Koriander

1 msk

Spenat

200 dl, babyspenat

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Blanda currypasta med yoghurt och bre på laxen. Lägg i en ugnsform på bakplåtspapper och tillaga i ugn ca 15 min.
  3. Dela blomkål i mindre bitar och koka ca 5 min i saltat vatten.
  4. Skala och hacka lök. Hetta upp en panna med olja och stek löken, pressa ner vitlök och tillsätt kanelstång, kardemumma och gurkmeja. Låt fräsa ca 1 min.
  5. Blanda ner mandelspån, russin, ris, blomkål, vatten och buljongtärning. Låt puttra några min och blanda sedan ner koriander och spenat. Servera med laxen och citronklyftor.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!