Foto av Laxburgare med mangoyoghurt från WW ViktVäktarna

Laxburgare med mangoyoghurt

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga laxburgare med asiastiska influenser i form av lime, koriander och chili. Måste testas!

Ingredienser

Lax

500 g

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Ägg

1 st

Sambal oelek

1 tsk

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Lök

1 st, röd/röda

Tomat

1 st

Ruccola

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Mango chutney

2 msk

Instruktioner

  1. Hacka laxen fint och mosa den sedan med en gaffel eller stavmixer.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv limeskal. Hacka koriander. Blanda limeskal och koriander med lax, lök, vitlök, ströbröd, ägg och sambal. Salta och peppra. Forma till 4 biffar och lägg in i kylen några minuter.
  3. Blanda samman matyoghurt och mango chutney, smaka ev av med salt.
  4. Stek laxburgarna i margarin.
  5. Lägg burgare, skivad rödlök, skivad tomat och sallad på bröden. Toppa med mangoyoghurt.

Anteckning

Vill du få ner värdet lite, servera utan toppen på brödet.