Foto av Laxdröm med svampsås från WW ViktVäktarna

Laxdröm med svampsås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbar laxrätt som passar perfekt när det är fest! Njuut!

Ingredienser

Lax

500 g, 4 bitar

Rapsolja

1 tsk

Ädelost 30%

6 msk, gärna gorgonzola

Gräslök

2 msk

Persilja

2 msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

1 st

Svamp

2 dl, gärna murklor

Vetemjöl

1½ msk

Grönsaksbuljong

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Finhacka löken, fräs den mjuk 1 minut i margarin, tillsätt finhackad svamp och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Pudra över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen småkoka under omrörning ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Mosa ädelost, blanda med hackad gräslök och persilja. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Skär ett längsgående snitt i mitten av filéerna. Lägg i fyllningen och pensla med olja. Tillaga i ugn ca 10-15 minuter. Värm såsen och servera med lax, pressad potatis och grönsaker.