Foto av Laxlasagne från WW ViktVäktarna

Laxlasagne

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mycket god variant på lasagne, med lax och spenat! Lättlagad och omtyckt rätt med goda smaker.

Ingredienser

Lax kallrökt

200 g, eller varmrökt

Lök

1 st, gul/gula, eller schalottenlök

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Olivolja

1 tsk

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Lasagneplattor, färska

200 g

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla lax, lök och vitlök och dela tomaterna i klyftor.
  3. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök, tomater och spenat. Lägg sedan i laxen och tillsätt matgrädde och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattor med laxfyllning och cottage cheese i en ugnsfast form. Strö över osten och tillaga i ugn ca 25 minuter.
  5. Servera lasagnen med sallad.
  6. Tips! Om du vill få höjd på lasagnen, välj en mindre form så att du kan göra fler lager.