Foto av Laxlasagne från WW ViktVäktarna

Laxlasagne

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mycket god variant på lasagne, med lax och spenat! Lättlagad och omtyckt rätt med goda smaker.

Ingredienser

Lax kallrökt

200 g, eller varmrökt

Lök

1 st, gul/gula, eller schalottenlök

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Olivolja

1 tsk

Spenat

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Lasagneplattor, färska

200 g

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla lax, lök och vitlök och dela tomaterna i klyftor.
  3. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök, tomater och spenat. Lägg sedan i laxen och tillsätt matgrädde och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattor med laxfyllning och cottage cheese i en ugnsfast form. Strö över osten och tillaga i ugn ca 25 minuter.
  5. Servera lasagnen med sallad.
  6. Tips! Om du vill få höjd på lasagnen, välj en mindre form så att du kan göra fler lager.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!