Foto av Limemarinerade kycklingspett med asiatisk gurksallad från WW ViktVäktarna

Limemarinerade kycklingspett med asiatisk gurksallad

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillade kycklingspett med en syrlig gurksallad toppad med jordnötter och koriander.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Japansk soja

5 msk, japansk

Lime

2 st

Gurka

1½ st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitvinsvinäger

3 msk

Rapsolja

2 tsk

Rörsocker

1 msk

Jordnötter osaltade

½ dl

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfilé. Lägg spetten i blöt. Blanda ihop 3 msk soja med 2 msk pressad lime och häll över kycklingen. Låt marinera minst 30 min. Trä upp på spetten.
  2. Hyvla gurka tunt och finhacka chili. Blanda ihop vinäger, olja, 2 msk soja och socker och blanda med gurka och chili. Salta och peppra och låt stå kallt till servering.
  3. Grilla spetten på grill eller i ugn (180°) ca 20 min, vänd dem efter halva tiden så de får färg runt om.
  4. Hacka nötter och koriander och strö över gurksalladen. Servera med spetten.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!