Foto av Lingoncheesecake från WW ViktVäktarna

Lingoncheesecake

11
Points®
Total tid
3 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt julstämning ges med lingon- och pepparkaksmak på cheesecaken. Jättegott!

Ingredienser

Pepparkakor

20 st

Margarin flytande 80%

50 g

Gelatinblad

4 st

Ägg

2 st

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl

Färskost 11%

400 g

Socker

1½ dl

Vaniljsocker

1 tsk

Lime

2 st

Gelatinblad

1 st

Socker

2 msk

Vatten

4 msk

Lingon

1½ dl

Citronmeliss

1 msk

Instruktioner

  1. Krossa pepparkakorna fint och blanda med smält margarin. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kallt. Lägg fyra gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Blanda äggulor, crème fraiche, färskost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet. Värm limesaften, ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt det svalna lite och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och släta till ytan. Ställ kallt minst 1 timme. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i sockerlösningen. Blanda ner lingon och låt det svalna. Häll gelén över tårtan och ställ i kylen minst 1 timme så att gelèn stelnar. Lossa kakan och lägg på citronmeliss, servera.