ViktVäktarna - Spaghetti med butternutpumpa, svartkål och vita bönor

Linguine med butternutpumpa, svartkål och vita bönor

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linguine med krämig vitlöksrostad butternutpumpa, vita bönor, knapriga valnötter, smarrig svartkål, pecorino och salvia. Genom att göra puré av en del av pumpan och det stärkelserika pastavattnet får du en matig och krämig pastarätt utan att använda grädde, smart va?

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Svartkål

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

4 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, linguine

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Salvia

1 msk, 4 strimlade blad

Äppelcidervinäger

1 tsk

Valnötter

1 dl

Parmesanost

4 msk, eller pecorino

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa. Skala och skiva lök. Strimla svartkål.
  3. Blanda pumpatärningarna med pressad vitlök, 3 tsk olja och salt och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugn 20-25 minuter. Låt svalna något.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 3-4 dl av kokvattnet.
  5. Lägg en fjärdedel av pumpan i en matberedare tillsammans med 2 dl kokvatten och kör till en slät puré. Spä ev. med mer kokvatten.
  6. Stek lök i olja i en traktörpanna tills den mjuknat. Blanda ner kål och låt den steka med tills den mjuknat. Tillsätt avrunna och sköljda bönor, salvia, resterande pumpatärningar, vinäger och peppar. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med nötter och ost och servera.