Foto av Linsjärpar med sötpotatisklyftor och tzatziki från WW ViktVäktarna

Linsjärpar med sötpotatisklyftor och tzatziki

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linsjärpar med smak av persilja, tomat spiskummin och sesamfrön. Supergoda tillsammans med ugnsbakade sötpotatisklyftor och tzatziki.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Morot

500 g

Rapsolja

2 tsk

Timjan

1 msk, torkad

Röda torra linser

2 dl

Couscous, okokt

1 dl

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 kruka(or)

Rapsolja

3 tsk

Tomatpuré

3 msk

Äggula

2 st

Paprikapulver

1 msk

Cayennepeppar

1 tsk

Spiskummin

2 tsk

Sesamfrön

½ dl

Gurka

1 st

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär sötpotatis och morötter i bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och timjan. Sätt in i ugn ca 30 min tills sötpotatisen är klar och fått fin färg.
  2. Halvera gurka och skeda ut kärnorna. Grovriv och blanda ihop med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka linser i 5 dl vatten tills de är nästan klara. Tillsätt couscous och sjud tills det är mjukt.
  4. Finhacka lök och persilja och stek i 1 tsk olja. Blanda ner tomatpuré och låt steka med en stund. Ta bort från plattan. Vispa ihop ägg och kryddor, blanda med linsröran, lökhacket och sesamfrön. Smaka ev. av med mer kryddor.
  5. Forma smeten till små bullar och stek i 2 tsk olja. Servera med sötpotatis, morötter och tzatziki.

Anteckning

Om du vill går det lika bra att rulla bullarna i sesamfröna istället för att ha dem i smeten, men se då till att trycka in fröna lite annars bränns de lätt och trillar av.