Foto av Linspytt med cabanossy från WW ViktVäktarna

Linspytt med cabanossy

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krydda till din pytt med cabanossy, för lite spänning i tillvaron.

Ingredienser

Röda torra linser

¾ dl

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

100 g

Korv 23%

150 g, cabanossy

Rapsolja

1 msk

Ägg

4 st

Rödbetor, inlagda

20 skiva(or)

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolöken. Skala och slanta morötter och palsternacka. Skär svampen i mindre bitar. Skär korven i skivor.
  3. Värm upp oljan i ett stekjärn och fräs purjolöken. Lägg i palsternacka och morötter. När rotsakerna börjat mjukna så tillsätt svampen. Lägg i korven så att den får färg. Blanda till sist i linserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen.
  5. Servera pytten med ägg och rödbetor.