Ljummen butternutsallad med grönkål och salladsost

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Lätt

Lyxig sallad som passar helt perfekt på julbordet men även som ett gott tillbehör till en fin köttbit.

Ingredienser
  • 1 st Butternutpumpa
  • 1 msk Olivolja
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Svartpeppar
  • 1/2 tsk Chili flakes
  • 250 g Grönkål
  • 1 st Citron
  • 3 msk Bladpersilja, hackad
  • 100 g Salladsost (feta) 10%
  • 1 st, röd/röda Lök
Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet från butternutpumpan och ta bort kärnorna. Skiva och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö över salt, peppar och chiliflakes. Sätt in i ugn ca 20 min tills den mjuknat.

Skölj och repa grönkålen (ta bort stjälkarna). Koka snabbt upp i saltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

Lägg grönkål på ett fat och pressa över citron. Strö över persilja och lägg på butternut. Smula över ost och toppa med strimlad rödlök.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!