ViktVäktarna - Ljummen butternutsallad med grönkål och salladsost

Ljummen butternutsallad med grönkål och salladsost

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxig sallad som passar helt perfekt på julbordet men även som ett gott tillbehör till en fin köttbit.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Grönkål

250 g

Citron

1 st

Bladpersilja

3 msk, hackad

Salladsost (feta) 10%

100 g

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet från butternutpumpan och ta bort kärnorna. Skiva och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö över salt, peppar och chiliflakes. Sätt in i ugn ca 20 min tills den mjuknat.
  2. Skölj och repa grönkålen (ta bort stjälkarna). Koka snabbt upp i saltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.
  3. Lägg grönkål på ett fat och pressa över citron. Strö över persilja och lägg på butternut. Smula över ost och toppa med strimlad rödlök.