Foto av Ljummen kycklingsallad med avokado från WW ViktVäktarna

Ljummen kycklingsallad med avokado

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingsallad med avokado och sparris med vitlöks- och dijonmajonnäs.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Sparris

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Avokado

2 liten(t)/små

Cocktailtomater

250 g

Ruccola

70 g

Fil, standardfil 3%

2 dl, gärna A-fil

Majonnäs, lätt 30%

3 msk, 2-3 msk

Vitlökspulver

1 tsk, 1-2 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Rosta brödet i en brödrost och skär sedan i tärningar.
  2. Skär sparris i mindre bitar och stek i margarin några minuter tills de börjar få lite färg, men fortfarande behåller sin krispighet.
  3. Rör ihop filmjölk, majonnäs, vitlökspulver och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingfiléerna i margarin. Skiva upp filéerna.
  5. Gröp ur och skiva upp avokadon och halvera tomaterna. Lägg upp sallad på en tallrik, lägg på sparris, avokado, tomater och skivad kyckling. Ringla över dressingen. Servera med baguette.