Foto av Lyxig tacopaj från WW ViktVäktarna

Lyxig tacopaj

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Tex-mex har nästan blivit vår nya husmanskost och det finns mängder av smarriga recept på olika varianter av rätter att tillgå. Tacopaj är gott och går alltid hem! Här har vi ett härligt recept med kryddig färs och paprika under ett krämigt ostlager. Njut av den med familj eller vänner.

Ingredienser

Vetemjöl

4 dl

Salt

½ tsk

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

½ dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Nötfärs 10%

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Taco kryddmix

1 påse(ar)

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 32%

2 msk

Svartpeppar

1 krm

Ost riven 17%

1 dl

Tomat

4 st

Feferoni

8 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg. Kavla ut den tunt och lägg i en pajform. Förgrädda i ugnen ca 10-15 minuter.
  3. Hacka lök och skär paprika i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål stekpanna. Häll på tacokrydda, paprika och vatten, låt det småkoka 10 minuter. Lägg över i pajskalet.
  4. Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bre det över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferoni. Strö över ost och grädda ca 20 minuter. Servera tacopajen med sallad.

Anteckning

Stick ner 8-10 nachochips vid servering.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!