ViktVäktarna - Majs- och morotsfritters med kikärtssallad

Majs- och morotsfritters med kikärtssallad

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga fritters med majs, morot och en massa goda kryddor. Serveras med en matig sallad på kikärter och stekta ägg.

Ingredienser

Cocktailtomater

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Majs

4 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

½ tsk

Ägg

5 st

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Dela tomater och skiva lök. Hacka persilja.
  2. Blanda ihop pressad citron, yoghurt, sköljda och avrunna kikärter, tomater, lök och persilja.
  3. Riv morötter och blanda ihop med majs, pressad vitlök, kryddor, mjöl och bakpulver. Blanda väl och blanda ner ett uppvispat ägg. Forma till ca 8 biffar och stek på medelvärme i olja.
  4. Häll upp ett tunt lager vatten i en panna och stek resterande ägg i det.
  5. Servera majs- och morotsfritters med kikärtssalladen och stekta ägg.