Foto av Mango- och blåbärsbars med limesås från WW ViktVäktarna

Mango- och blåbärsbars med limesås

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
En hemlig ingrediens, kikärtor, ger denna kaka sin oemotståndliga smak och struktur.

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet, à 400g

Cashewsmör

100 g

Lönnsirap

75 g

Ägg

2 st

Lime

1 st

Vaniljsocker

2 tsk

Havregryn

75 g

Kokosflingor torkade

25 g

Bakpulver

1 tsk

Blåbär

100 g

Mango

50 g

Florsocker

50 g

Lime

1 st

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Lägg bakplåtspapper i en bakform (20x20 cm).
  2. Låt kikärtor rinna av och mixa i en mixer tillsammans med cashewsmör, lönnsirap, ägg, limeskal, pressad lime och vaniljsocker till en smet. Häll över i en skål, tillsätt havregryn, kokosflingor och bakpulver och blanda väl.
  3. Vänd sedan ner blåbär och mangobitar och häll i formen. Jämna till ytan och grädda i ugn 30-40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun.
  4. Ta ut från ugnen och låt svalna i formen 10 minuter. Ta ut kakan ur formen och låt svalna helt.
  5. Blanda samman florsocker med 1 tsk pressad lime och vatten. Ringla över kakan och dekorera sedan med rivet limeskal. Skär upp i 14 bars.

Anteckning

Det här receptet funkar även med andra frukter. Varför inte byta ut mangon och blåbären mot färsk ananas och hallon!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!