ViktVäktarna - Mango- och blåbärsbars med limesås

Mango- och blåbärsbars med limesås

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
En hemlig ingrediens, kikärtor, ger denna kaka sin oemotståndliga smak och struktur.

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet, à 400g

Cashewsmör

100 g

Lönnsirap

75 g

Ägg

2 st

Lime

1 st

Vaniljsocker

2 tsk

Havregryn

75 g

Kokosflingor torkade

25 g

Bakpulver

1 tsk

Blåbär

100 g

Mango

50 g

Florsocker

50 g

Lime

1 st

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Lägg bakplåtspapper i en bakform (20x20 cm).
  2. Låt kikärtor rinna av och mixa i en mixer tillsammans med cashewsmör, lönnsirap, ägg, limeskal, pressad lime och vaniljsocker till en smet. Häll över i en skål, tillsätt havregryn, kokosflingor och bakpulver och blanda väl.
  3. Vänd sedan ner blåbär och mangobitar och häll i formen. Jämna till ytan och grädda i ugn 30-40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun.
  4. Ta ut från ugnen och låt svalna i formen 10 minuter. Ta ut kakan ur formen och låt svalna helt.
  5. Blanda samman florsocker med 1 tsk pressad lime och vatten. Ringla över kakan och dekorera sedan med rivet limeskal. Skär upp i 14 bars.

Anteckning

Det här receptet funkar även med andra frukter. Varför inte byta ut mangon och blåbären mot färsk ananas och hallon!