Foto av Maräng pavlova från WW ViktVäktarna

Maräng pavlova

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Läcker och oemotståndlig. Denna efterrätt tål att göras om och om igen, variera gärna med olika frukter och bär.

Ingredienser

Äggvita

4 st

Salt

1 krm

Socker

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Citron

1 klyfta(or), saft

Banan

1 st

Hallon

1 dl

Kiwi

1 st

Jordgubbar

1 dl

Vindruvor

10 st

Honungsmelon

1 skiva(or)

Vaniljvisp 12% (ovispad)

2 dl

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa länge, 8-10 min, smeten skall bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll/gräddbulle. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning. Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat med kanter och en liten fördjupning i mitten. Sätt in kakan i ugn 225°, sänk genast värmen till 125°. Grädda i 1 ½ timme. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Vispa vaniljvispen och fyll marängen med den samt skalade, hackade och skivade frukter och bär. Tips! Byt ut vaniljvispen till glass eller vaniljyoghurt.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!