Foto av Marängkorgar från WW ViktVäktarna

Marängkorgar

9
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
3
Svårighetsgrad
Lätt
En superläcker efterrätt som tål att bjudas på vid speciella tillfällen! Gör marängkorgarna några dagar innan festen så är det bara att lägga upp innan servering.

Ingredienser

Äggvita

1 st

Salt

1 krm

Socker

4 msk

Jordgubbar

1 dl, ca 8 st

Kiwi

1 st

Choklad mörk

2 bit(ar)

Vaniljvisp 12% (ovispad)

½ dl

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Vispa äggvita och salt till hårt skum. Tillsätt socker och vispa det styvt. Spritsa ut till 3 dubbla kransar (7 cm i diam) på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugn 125° tills de blivit torra ca 1 1/2 timme. Låt kallna på galler. Fyll dem med vispad vaniljvisp, frukt och bär. Ringla över smält choklad och pudra på florsocker strax före servering. Om de inte skall serveras genast bör marängkorgarna förvaras i en burk med tätslutande lock.