Foto av Marinerad sesamfisk från WW ViktVäktarna

Marinerad sesamfisk

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En spännande fiskrätt med smak av ingefära, soja och vitlök. Servera den sesampanerade fisken med sallad och ris för att få en fullvärdig måltid.

Ingredienser

Ris, okokt

1 dl

Lax

250 g

Japansk soja

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Sherry 17%

1 msk

Socker

1 krm

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 krm

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Koka upp soja, olja, sherry, socker, pressad vitlök och ingefära till en marinad. Låt det kallna. Lägg laxen i en ugnsform, häll över marinaden. Ställ i kyl ca 30 min, vänd bitarna någon gång. Tillaga i ugn 200° ca 15 min. Strö över sesamfrö när några min återstår. Servera med ris och grönsaker.