Foto av Marinerade grönsaker till kotlett från WW ViktVäktarna

Marinerade grönsaker till kotlett

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga tillbehör till grillat är perfekt under sommarsäsongen. Njut av smakerna!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

2 st

Sockerärter

150 g

Japansk soja

5 msk, japansk

Balsamvinäger

2 msk

Olivolja

2 msk

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 4 kotletter

Honung, flytande

2 msk

Ingefära

2 msk, 1-2 msk färskriven

Basilika

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och dela morötterna i 1 cm tjocka skivor. Dela blomkålen i buketter. Skär salladslöken i mindre bitar. Koka morötter och blomkål i lättsaltat vatten ca 4 minuter, lägg i lök och sockerärter och låt det koka upp på nytt. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Blanda samman soja, vinäger och olja och vänd ner i grönsakerna. Grilla kotletterna, krydda med salt och peppar. Blanda honung, ingefära och basilika och pensla det på kotletterna. Servera med grönsakerna.