Foto av Marockanska köttbullar med couscous från WW ViktVäktarna

Marockanska köttbullar med couscous

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddiga köttbullar med god couscousröra. Denna rätt kan även serveras med potatismos och en sallad.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

3 tsk

Spiskummin

1 tsk

Ägg

1 st

Cottage cheese, naturell 4%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Couscous, okokt

2 dl

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

1 st

Persilja

1 msk

Olivolja

1 tsk

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda färs, pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, ägg, cottage cheese. Krydda med salt och peppar och rulla köttbullar. Stek dem 4-5 min i margarin. Finhacka lök, skär morötter i slantar och hacka persiljan grovt. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs morötterna någon minut. Vänd ner couscous rör runt, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 2 min. Täck med lock och dra av kastrullen från värmen. Låt dra i ca 5 min. Vänd ner salladslök, persilja och ruccola. Smaka av med salt och peppar.