Foto av Matig macka med pocherat ägg och lax från WW ViktVäktarna

Matig macka med pocherat ägg och lax

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig macka utan att vara tokonyttig. Tänk ägg benedict fast med lax istället för bacon.

Ingredienser

Ättikssprit

2 tsk

Salt

2 tsk

Ägg

1 st

Margarin 60%

15 g

Äggula

1 st

Mjölk 0,5%

½ msk

Citron

1 klyfta(or)

Spenat, färsk

1 dl

Lax kallrökt

1 skiva(or)

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med 0,5 liter vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck ägget i en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner ägget i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp ägget och lägg på hushållspapper.
  2. Smält margarin.
  3. Vispa äggula med mjölk i ett vattenbad tills det börjar tjockna. Tillsätt margarinet under kraftig vispning, först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar och smaka av med citronsaft och rivet skal.
  5. Lägg spenat, lax och ägg på brödet. Ringla över såsen och krydda med salt och peppar.