Foto av Mättande glutenfritt bröd från WW ViktVäktarna

Mättande glutenfritt bröd

2
Points®
Total tid
3 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Äntligen ett bröd som är både mättande och glutenfritt! Med de klassiska brödkryddorna är det dessutom väldigt gott.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

5 dl

Solroskärnor

1½ dl

Linfrön

1 dl

Fiberhusk

1½ msk

Anis

1 tsk

Fänkålsfrön

1 tsk

Salt

1 tsk

Bovetemjöl

2 dl

Majsmjöl

1 dl

Psylliumfrön

1 dl

Flingsalt

2 tsk, efter smak

Rosmarin

2 tsk, efter smak

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en jämn deg.
  2. Klä en form (1½-2 liter)med bakplåtspapper och häll upp degen och platta till. Strö över lite bovetemjöl och låt degen jäsa ca 1 ½ timme.
  3. Strö över lite flingsalt och rosmarin. Grädda brödet mitt i ugnen 175° ca 1 timme och 15 min.
  4. Låt det svalna och helst ligga till nästa dag innan du skär i det.