ViktVäktarna - Matvåffla med örter, skinka och cottage cheese

Matvåffla med örter, skinka och cottage cheese

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Glutenfria oreganodoftande våfflor med cottage cheese, rökt skinka och tomat. Perfekta när du vill bjuda på en snabb, men ändå lite lyxig, lunch.

Ingredienser

Havregryn

2 dl

Cottage cheese, naturell 1,5%

1 dl

Ägg

2 st

Bakpulver

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

2½ msk

Vatten

4 msk

Salt

½ tsk

Oregano

1 tsk

Rapsolja

2 tsk

Cottage cheese, naturell 1,5%

2 dl

Skinka

200 g, rökt

Cocktailtomater

12 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop havregryn, cottage cheese, ägg, bakpulver, majsstärkelse, vatten, salt och oregano.
  2. Pensla lite olja i våffeljärnet och grädda våfflorna.
  3. Toppa med cottage cheese, skinka och tomater.

Anteckning

Smaksätt smeten med lite vitlökspulver.