Foto av Medelhavspasta från WW ViktVäktarna

Medelhavspasta

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Aubergine, squash olivolja och vitlök. Visst låter det gott, blanda med tomatkross. Härligt att hälla över pastan.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Salt

2 tsk

Olivolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, hela konserverade

1 förp

Tomatjuice

2 dl

Örtkryddor

½ dl

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora

Balsamvinäger

2 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Koka pasta. Skiva squash och aubergine. Lägg skivorna på en bricka och strö över salt. Låt stå tills de har vätskat av sig. Ta bort överflödig vätska med hushållspapper och skär dem i mindre bitar. Skiva lök och vitlök och fräs den mjuk i olja, tillsätt squash och aubergine som får fräsa med ett par minuter. Skär tomaterna i grova bitar och lägg i. Tillsätt tomatjuice och krydda med salt och peppar. Låt det puttra ihop ca 10 minuter. Lägg i oliver och färska örtkryddor och smaka av med vinäger. Servera med pasta och sallad. Tips! Servera med grillad kyckling.