Foto av Medelhavssallad med pasta och tonfisk från WW ViktVäktarna

Medelhavssallad med pasta och tonfisk

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Njut av en fräsch pastasallad med smaker från Medelhavet. Servera den med den underbara senapsvinägretten.

Ingredienser

Paprika

1 st, röd

Zucchini (squash)

1 st

Oregano

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

2 dl

Tonfisk i vatten

1 burk(ar)

Bladspenat

2 dl

Sallad

70 g, 1 påse blandad sallad

Cocktailtomater

8 st

Oliver i saltlag

20 liten(t)/små, svarta

Lök

1 st, röd/röda

Basilika

2 msk

Balsamvinäger

3 msk

Rapsolja

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär paprika i bitar och skiva squash. Lägg i en långpanna och strö över oregano, salt och peppar. Baka grönsakerna i ugn 200° ca 20 minuter. Låt dem kallna. Koka under tiden pastan. Lägg pastan i en stor skål, tillsätt tonfisk i mindre bitar, sallad, spenat, tomat i klyftor, oliver, skivad lök, basilika, paprika och squash. Blanda samman vinäger, olja, senap och honung till en dressing, smaka av med salt och peppar. Häll det över salladen strax före servering.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!