Foto av Melonsoppa med ingefära från WW ViktVäktarna

Melonsoppa med ingefära

20
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Melonsoppa med lime- och hallonsorbet och mörkt chokladflarn. Fantastiskt god och fruktig dessert!

Ingredienser

Socker

1 dl

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Lime

1 st, saft

Choklad mörk

30 g

Honungsmelon

3 dl, tärnad/tärnat

Sorbet

1 dl, hallon

Björnbär

½ dl

Hallon

½ dl

Jordgubbar

1 dl

Instruktioner

  1. Koka upp socker, 2 dl vatten, ingefära och lime. Mixa tillsammans med melonen till en slät soppa. Smält chokladen och bred ut på bakplåtspapper, ställ svalt så det stelnar. Lägg en kula sorbet på varje tallrik, häll i soppan och garnera med bär samt bryt loss chokladen i två fina flarn och tryck fast i sorbeten.