Foto av Minestronegryta från WW ViktVäktarna

Minestronegryta

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig minestronegryta full med godsaker och toppad med parmesan.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

1½ liter

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Haricots verts

70 g

Edamamebönor

100 g

Pasta okokt (makaroner)

100 g

Parmesanost

3 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, morötter och palsternackor.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn löken. Blanda ner tomatpuré och pressa i vitlök. Lägg i morötter och palsternackor och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka tills rotsakerna mjuknar. Lägg i haricots verts, edamamebönor och pasta. Låt koka tills pastan är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i skålar och strö över parmesan.

Anteckning

En gryta som går att variera i det oändliga, ta de grönsaker du har hemma. Smaksätt gärna med hackade färska örter, eller med chili för hetta.