Foto av Minimuffins med soltorkade tomater och parmesan från WW ViktVäktarna

Minimuffins med soltorkade tomater och parmesan

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Lätt
Matmuffins med smak av Medelhavet i form av soltorkade tomater, kapris, parmesan och rosmarin. Perfekt utflyktsmat, men också toppen att frysa in och ta fram som ett snabbt mellanmål.

Ingredienser

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Kapris

2 msk

Vetemjöl

3 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Olivolja

3 msk

Ägg

2 st

Bakpulver

2 tsk

Salt

1 krm

Parmesanost riven

2 dl

Rosmarin

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Finhacka soltorkade tomater och kapris.
  3. Blanda ihop mjöl, mjölk, olja, ägg, bakpulver och salt. Tillsätt tomater, kapris, ost och hälften av rosmarinen.
  4. Häll upp smeten i minimuffinsformar och strö över resterande rosmarin. Baka i ugn ca 20 minuter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!