Foto av Minipajer med lök och paprika från WW ViktVäktarna

Minipajer med lök och paprika

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Dessa vegetariska minipajer passar perfekt som en förrätt, till knytkalaset eller buffén.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

60 g

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Salladslök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 8%

1½ dl

Ägg

1 st

Örtkryddor

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman margarin, cottage cheese, vetemjöl och grahamsmjöl i en mixer. Tryck ut degen i små pajformar och nagga botten. Förgrädda pajskalen i 5 min, låt därefter svalna 10 min.
  3. Skala och hacka lök. Strimla paprika och salladslök. Stek grönsakerna i olja 3-4 min. Fördela dem i pajskalen.
  4. Blanda fraiche med ägg, örter, salt och peppar. Fördela smeten över grönsakerna i formarna och grädda i ugn ca 20-25 min på 200°.