Foto av Mjuk kaka med choklad och nötter från WW ViktVäktarna

Mjuk kaka med choklad och nötter

9
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En lite lyxigare sockerkaka. Här med mörk choklad och hackade nötter. Riktigt gott!

Ingredienser

Valnötter

50 g

Choklad mörk

100 g

Choklad ljus

100 g

Ägg

3 st

Socker

1 dl

Margarin 80%

100 g, rumstempererat

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Instruktioner

  1. Hacka valnötter och choklad grovt. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor med socker och margarin. Rör ner, mjöl blandat med bakpulver, valnötter och choklad. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Häll i en smord och bröad form. Grädda kakan i 175° ca 50 min. Låt kakan svalna innan den skivas upp.