Foto av Morots- och apelsinsoppa från WW ViktVäktarna

Morots- och apelsinsoppa

3
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Väldigt uppskattad morotssoppa med smak av apelsin och ingefära. Serverad med rågbrödskrutonger.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

600 g

Ingefära

10 g, ca 2 cm

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljong

9 dl

Apelsin

2 st

Curry

½ tsk

Chilipulver

1 krm

Rågbröd grovt med hela korn

2 skiva(or), stor(t)

Instruktioner

  1. Skala lök, morötter och ingefära. Hacka lök och finhacka ingefäran. Skiva morötterna. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, ingefära och morötter ca 2-3 minuter. Späd med buljong och låt det koka ca 25 minuter. Mixa soppan. Riv apelsinskalet och pressa apelsinerna. Krydda soppan med ½ tsk apelsinskal, apelsinsaft och curry. Låt det koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med chilipulver, salt och peppar. Tärna brödet och rosta i en fettsnål stekpanna. Strö brödtärningarna över soppan och garnera med apelsinskal.