Foto av Morots- och plommonmarmelad från WW ViktVäktarna

Morots- och plommonmarmelad

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Lätt
God marmelad att ha på smörgåsen eller varför inte på grönmögelosten?

Ingredienser

Morot

600 g

Plommon

400 g

Citron

1 st, skal

Vatten

1 dl

Socker

330 g, syltsocker

Instruktioner

  1. Skär plommonen i mindre bitar och riv morötterna. Blanda plommon, morötter, citronskal, socker och vatten i en gryta (börja med 1/2 dl vatten). Låt koka ca 12 minuter. Häll över på väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Tips! Det går bra att variera grönsaker och fruktmängd efter tycke och smak bara det blir 1 kg totalt. 2 msk marmelad ger ProPoints värde 1

Sök bland 1000-tals recept i vår app!