Foto av Morotssoppa med rågbröd från WW ViktVäktarna

Morotssoppa med rågbröd

13
13
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Värmande och krämig soppa med frisk smak av apelsin.

Ingredienser

Potatis

2 st

Lök

1 st, liten

Morot

2 st

Olivolja

1 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

1 dl

Fraiche 5%

2 msk

Apelsin

½ st, saften

Muskotnöt

1 krm

Persilja

1 tsk, hackad

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or)

Färskost 11%

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Skala och finhacka lök och morötter. Hetta upp oljan och fräs löken, tillsätt morötterna, potatis och därefter vatten, buljongtärning och mjölk. Koka soppan i ca 20 minuter.
  2. Mixa den sedan slät och tillsätt fraiche och saft från apelsinen. Smaka av med salt, peppar och muskot. Garnera soppan med persilja. Bred färskost på brödet och servera till soppan.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!