Foto av Morotssoppa med rågbröd från WW ViktVäktarna

Morotssoppa med rågbröd

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Värmande och krämig soppa med frisk smak av apelsin.

Ingredienser

Potatis

2 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

1 dl

Fraiche 5%

2 msk

Apelsin

½ st, saften

Muskotnöt

1 krm

Persilja

1 tsk, hackad

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Färskost 11%

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Skala och finhacka lök och morötter. Hetta upp oljan och fräs löken, tillsätt morötterna, potatis och därefter vatten, buljongtärning och mjölk. Koka soppan i ca 20 minuter.
  2. Mixa den sedan slät och tillsätt fraiche och saft från apelsinen. Smaka av med salt, peppar och muskot. Garnera soppan med persilja. Bred färskost på brödet och servera till soppan.