Foto av Mustig chili con carne från WW ViktVäktarna

Mustig chili con carne

10
Points®
Total tid
3 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
3 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket slår en riktigt vältillagad chili con carne. Det tar tid, men sköter sig själv, och är så värt det!

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

3 st, röd/röda

Spiskummin

1 msk

Vatten

5 dl

Kalvfond

3 msk

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 8%

1 dl

Koriander

1 msk

Cocktailtomater

10 st

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

½ st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta och bryn löken. Pressa i vitlök. Bryn köttet i omgångar så att det får fin färg. Hacka chilin fint och tillsätt tillsammans med spiskummin, vatten, fond, och krossade tomater. Låt puttra med locket på i 3 timmar så att köttet trillar sönder. Smaka av med salt och peppar, strö över koriander. Dela tomaterna och lägg i en skål. Skala och dela avokado i mindre bitar och strimla löken. Lägg ner det i skålen. Blanda i bönor. Pressa i saften från lime. Smaka av med salt och peppar. Servera chilin tillsammans med tomatsallad, en klick fraiche och den blandade grönsalladen.