Foto av Öppen Moussaka från WW ViktVäktarna

Öppen Moussaka

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra moussakan i aubergineskalen är både gott och snyggt!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Lammfärs 20%

300 g

Kanel

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Oregano

1 msk, färsk finhackad

Salladsost (feta) 25%

100 g

Persilja

1 dl, finhackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela auberginerna på längden och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över en matsked olja och salta. Grilla i ugnen 30 minuter tills de blir mjuka.
  3. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i resterande olja i en stekpanna. Tillsätt lammfärsen. Fräs på medelhög värme tills köttet börjar få lite färg. Tillsätt kanel, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs någon minut till och häll i krossade tomater och oregano. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gröp ur auberginehalvorna, grovhacka och blanda ihop med färsen. Fördela sedan färsen i auberginehalvorna. Strö över fetaosten och gratinera i ugn 10 minuter. Låt svalna något.
  5. Servera gärna med en grönsallad.

Anteckning

Var inte blyg med kanelen. Det är väldigt gott till lammkött.