Foto av Orientalisk gryta med ris från WW ViktVäktarna

Orientalisk gryta med ris

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kryddigare gryta med touch av Kina. Orientaliskt god med vattenkastanj, bambuskott och minimajs.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lövbiff

600 g

Minimajs

425 g, 1 burk

Paprika

1 st, röd

Bambuskott

150 g, 1 burk

Vattenkastanjer

150 g, 1 burk

Rapsolja

1 msk

Japansk soja

3 msk, kinesisk

Vatten

4 dl

Paprikapulver

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Vetemjöl

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla köttet, salta och peppra det. Dela paprika i mindre bitar och låt wokgrönsakerna rinna av (spara ev lagen, se tipset). Hetta upp en wokpanna med olja och woka kött och grönsaker hastigt i omgångar.
  3. Blanda soja, 1 dl vatten, paprikapulver och chilipulver i en skål. Häll blandningen över kött och grönsaker i woken och fyll på med resterande vatten. Strö över mjöl och rör om. När redningen blir simmig, blanda om ordentligt och låt koka ner i 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum och smaka av med kryddor efter behag.
  4. Servera grytan med ris.