Foto av Orientalisk skinkgryta med ris från WW ViktVäktarna

Orientalisk skinkgryta med ris

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stek som får sina smaker främst från äpplejuice men också kryddor som vitlök, ingefära och mango chutney.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

3 dl

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

2 tsk

Ingefära

1 tsk

Kanel

1 krm

Mango chutney

2 msk

Japansk soja

1 msk, japansk

Rapsolja

2 tsk

Juice

3 msk, koncentrerad äppeljuice

Vatten

1½ dl

Potatismjöl

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Strimla skinka, lök och vitlök och lägg i en skål. Häll över curry, ingefära, kanel, chutney och soja. Krydda med salt och rör om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek allt. Häll på juice och vatten, låt det koka ca 4 min. Blanda potatismjöl med 1 msk vatten och rör ner det i pannan och låt allt bli varmt. Servera med en grönsallad. Strö över persilja.