Foto av Ört- och citrontorsk med pepparrotskvarg från WW ViktVäktarna

Ört- och citrontorsk med pepparrotskvarg

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
För den som gillar pepparrot är detta en fantastiskt komposition.

Ingredienser

Paprika

½ st

Potatis

2 st

Olivolja

1 tsk

Torsk

150 g

Dill

½ msk

Basilika

½ msk

Bladpersilja

½ msk

Citron

½ st

Gröna bönor

1 dl

Kvarg naturell 1%

4 msk

Pepparrot

½ tsk, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg en halv paprika med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla tills skinnet börjar mörkna. Ta ut och dra bort skinnet. Sänk värmen till 200°. Skär potatis i klyftor och lägg i en påse med olja, salt och peppar. Blanda väl och lägg över potatis på en plåt och ställ in i ugn i ca 30 min. Lägg fisken på en bit folie. Blanda dill, basilika och persilja med salt och peppar. Riv i lite skal från citron. Strö över fisken. Pressa över saft från citron. Stäng foliet och ställ in fisken i ugn ca 20 min. Koka bönor hastigt i saltat vatten. Skär paprika i strimlor och blanda med bönorna. Rör samman kvarg med pepparrot, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatisklyftor, grönsaker och pepparrotskvarg.