Foto av Oststänger från WW ViktVäktarna

Oststänger

1
Points® value
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Oststänger - goda och smakrika, som passar bra till både soppor och sallader. Framförallt currysoppa är väldigt god till oststängerna, och finns i vårt receptutbud.

Ingredienser

Vatten

3 dl

Jäst

1 pkt

Salt

½ tsk

Vetemjöl

8 dl

Ost riven 17%

2 dl

Ägg

1 st

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten (37°). Tillsätt salt och arbeta in 7 dl vetemjöl. Låt jäsa ca 15 min. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 60 x 30 cm. Strö ost över halva långsidan och vik över den andra halvan. Skär 2 cm breda längder. Vrid dem till stänger. Lägg stängerna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö och ev. grovsalt. Grädda i 250°, mitt i ugnen ca 8 minuter.