Foto av Oxfilé med semitorkade tomater och svampröra från WW ViktVäktarna

Oxfilé med semitorkade tomater och svampröra

9
Points®
Total tid
3 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kantarellröran med färskost är verkligen pricken över i till det möra goda köttet och de smakrika tomaterna. Måltiden tar lite tid att göra, men största jobbet sköter ugnen.

Ingredienser

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

1 msk

Crema di balsamico

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

½ tsk

Rosmarin

½ tsk

Oregano

½ tsk

Socker

1½ tsk

Rotselleri

250 g

Oxfilé

600 g

Olivolja

¼ msk

Kantareller

300 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Olivolja

½ msk

Färskost 11%

150 g

Instruktioner

  1. Börja med att göra tomaterna. Sätt ugnen på 150°. Skär tomaterna i hälften och lägg i en bunke. Häll i olja och balsamico. Pressa i vitlök. Häll i örter och socker. Blanda runt och lägg på en plåt. Ställ in mitt i ugnen i ca två timmar. Krydda tomaterna med salt och peppar. Skala och skär rotselleri i klyftor. Lägg på en plåt. Putsa köttet från hinnor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg i en ugnsfast form. Sätt en termometer i köttet och ställ in det i ugnen. Ställ samtidigt in plåten med rotsellerin. När innertemperaturen är ca 55-58° så är köttet medium. Ta ut och låt det vila under folie i ca tio minuter. Hacka kantareller och lök. Värm olja i en stekpanna och bryn löken. Lägg i svampen och stek tills vätskan försvunnit. Krydda med salt och peppar. Låt svalna lite och blanda i osten. Skär upp köttet. Servera tillsammans med tomater, rotselleri och svampröra.