Foto av Oxfilé, potatiskaka och konjaksås från WW ViktVäktarna

Oxfilé, potatiskaka och konjaksås

12
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt trevlig rätt att bjuda på! Mycket smakrik sås till köttet och smarrig potatiskaka med vitlök och persilja.

Ingredienser

Oxfilé

1½ kg

Margarin flytande 80%

3 msk

Potatis

16 st

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 msk

Persilja

4 msk, färsk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Cognac 40%

45 ml

Vatten

4 dl

Kalvfond

4 msk

Vetemjöl

4 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Japansk soja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv potatis grovt. Skala och skiva 1 gul lök. Varva potatis, lök, ev pressad vitlök och persilja i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Ringla över olja. Sätt in i ugn ca 30 min. Bryn oxfilén runt om i 1 msk margarin i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugn ca 25 min. Gör under tiden såsen. Skala och finhacka 1 gul lök och fräs i 2 msk margarin i en kastrull. Slå på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Vispa ihop mjöl, grädde och mjölk och rör ner i såsen. Sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt, peppar, soja och resterande konjak. Skär köttet i tunna skivor och servera med potatiskakan, sås, haricot verts och sallad.