Foto av Oxfiléspett med ostron- och vitlökssås från WW ViktVäktarna

Oxfiléspett med ostron- och vitlökssås

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillade oxfiléspett som avnjuts doppade i en asiatiskt inspirerad sås. En rätt som man gärna tillagar en sommarkväll.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, fullkornsris

Avokado

1 stor(t)/stora

Salladslök

3 st, ca 1 dl, strimlad

Oxfilé

650 g

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Lime

1 st, 1 msk pressad

Chilipeppar

¼ st, röd/röda, 1 tsk hackad

Ostronsås

1 dl, eller hoisinsås

Broccoli

2 stånd

Instruktioner

  1. Blötlägg 8 träspett i kallt vatten. Koka riset enl förp. Hacka salladslök och avokado som blandas ner i riset precis innan servering.
  2. Trä upp köttet på grillspetten. Blanda en god marinad av lime, vitlök, chili samt 1 msk hoisin- eller ostronsås, låt köttet marinera ca 30 minuter.
  3. Ta upp spetten, spara marinaden, och grilla det på kolgrill, grilljärn eller i het ugn ca 3-5 minuter.
  4. Dela broccolin i fina bitar och koka den i lättsaltat vatten. Koka upp marinaden tillsammans med resterande hoisin- eller ostronsås, sila och servera till spetten.