Foto av Paj med Santorinifyllning från WW ViktVäktarna

Paj med Santorinifyllning

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna paj gör succé på vilken tillställning den än presenteras. Fyllningen utgörs av en oslagbar kombination av tomater, oliver och fetaost.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Cocktailtomater

12 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Bladspenat

2 dl

Purjolök

1 bit(ar)

Vitlök

5 klyfta(or)

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, kvarg, margarin, vatten och en nypa salt. Låt degen vila i kylskåp, minst en halvtimme.
  2. Klä en pajform (24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200 grader.
  3. Fyllning: Dela tomater, bryt ut vitlöksklyftorna (men behåll skalet på) salta, peppra och lägg på en behandlad plåt.
  4. Värm i ugn ca 30 minuter, tag sedan av skalet på vitlöksklyftorna.
  5. Sänk därefter värmen till 175 grader.
  6. Skiva under tiden purjolök, dela bladspenat och fetaost i mindre bitar.
  7. Lägg samtliga ingredienser i pajskalet. Dela eventuellt vitlöksklyftorna i mindre bitar.
  8. Vispa ägg och mjölk lätt, krydda med salt och peppar. Häll stanningen över pajen. Gräddas ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!