Foto av Pannbiff med lök från WW ViktVäktarna

Pannbiff med lök

12
12
6
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pannbiff med lök - en tidlös klassiker! Serveras med goda, kokta grönsaker, gärna al dente.

Ingredienser

Potatis

1000 g

Skinkfärs 10%

400 g

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Potatismjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Morot

3 st

Gröna bönor

200 g

Köttbuljong

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

1 msk

Japansk soja

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Blanda ströbröd och potatismjöl, häll på 1 ½ dl mjölk och rör om. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar, arbeta ihop. Forma till 8 biffar. Skala och skiva löken och stek i 1 tsk margarin. Ta upp löken och stek biffarna i resterande margarin. Koka upp buljong och ½ dl mjölk under omrörning till såsen. Vispa samman mjöl och resterande mjölk, rör ner i såsen och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och soja. Servera biffarna med kokt potatis, sås och kokta grönsaker.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!