ViktVäktarna - Pannbiff på skinkfärs med karamelliserad lök

Pannbiff på skinkfärs med karamelliserad lök

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pannbiff med lök - en tidlös klassiker och ett av våra mest populära recept! Serveras med en god och enkel sås, karamelliserad lök och haricots verts.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

4 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Mjölk 0,5%

2 dl

Skinkfärs 10%

400 g

Köttbuljong

2 dl

Vetemjöl

1 msk

Kinesisk soja

1 tsk

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skiva lök och stek i 2 tsk margarin på låg-medelvärme tills den är riktigt mjuk och gyllene, ca 20-30 minuter.
  3. Blanda ströbröd och 1 dl mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Blanda hastigt ihop med färs, salt och peppar och forma till 8 biffar.
  4. Värm resterande margarin i en annan panna och stek biffarna i resterande margarin.
  5. Koka upp buljong och ½ dl mjölk under omrörning till såsen. Vispa samman mjöl med resterande mjölk, vispa ner i såsen och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och soja.
  6. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 minut.
  7. Servera biffarna med kokt potatis, lök, sås och kokta bönor.