Foto av Paprika och avokadosallad från WW ViktVäktarna

Paprika och avokadosallad

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Variera dina sallader och plocka fram avocado, sojabönor och basilika. En grön, mättande sallad som du kan ha till allt.

Ingredienser

Sojabönor, konserv

1 dl

Paprika

6 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, röd

Avokado

1 liten(t)/små

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Basilika

1 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna (gärna olika färger) och skär dem i stora bitar. Lägg dem på bakplåtspapper med skinnsidan upp. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Tag ur fruktköttet och dela i mindre bitar. Blanda ihop olja, vatten, vinäger, salt och peppar i en skål. Hacka basilikan och rör ner den. Lägg i lök och avokado. Vänd till sist ner den varma paprikan. Rosta sojabönorna i en torr stekpanna. Lägg sallad på fatet, toppa med paprika- och avokadosalladen och strö över de rostade sojabönorna.