Parmesansoppa med karamelliserad rödlök

Total tid
0:50
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:40
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande soppa med potatis, morot och smaker av parmesan och karamelliserad rödlök.
Ingredienser
  • Potatis
    2 st
  • Morot
    2 st
  • Purjolök
    1 bit(ar)
  • Rotselleri
    1 bit(ar)
  • Schalottenlök
    2 st
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Rapsolja
    3 tsk
  • Vin, vitt torrt
    1 ¼ dl
  • Grönsaksbuljong
    7 ½ dl
  • Lök
    2 st, röd/röda
  • Socker
    1 msk
  • Balsamvinäger
    4 msk
  • Parmesanost riven
    1 ½ dl
  • Matlagningsgrädde 4%
    1 dl
  • Persilja
    1 msk, hackad
Instruktioner
  1. Skala potatis och rotfrukter. Dela i små bitar. Hacka schalottenlök. Fräs potatis, rotfrukter, lök och vitlök i 2 tsk olja ca 5 min i en gryta. Häll på vin och buljong, låt det koka ca 30 min. Skala och skiva rödlöken tunt. Bryn löken på svag värme i 1 tsk olja under omrörning. Strö över socker och vinäger och låt det koka in. Mixa soppan och tillsätt ost och grädde. Låt osten smälta, rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med lök och persilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!