Foto av Parmesansoppa med karamelliserad rödlök från WW ViktVäktarna

Parmesansoppa med karamelliserad rödlök

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande soppa med potatis, morot och smaker av parmesan och karamelliserad rödlök.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 bit(ar)

Rotselleri

1 bit(ar)

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

3 tsk

Vin, vitt torrt

1¼ dl

Grönsaksbuljong

7½ dl

Lök

2 st, röd/röda

Socker

1 msk

Balsamvinäger

4 msk

Parmesanost

1½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skala potatis och rotfrukter. Dela i små bitar. Hacka schalottenlök. Fräs potatis, rotfrukter, lök och vitlök i 2 tsk olja ca 5 min i en gryta. Häll på vin och buljong, låt det koka ca 30 min. Skala och skiva rödlöken tunt. Bryn löken på svag värme i 1 tsk olja under omrörning. Strö över socker och vinäger och låt det koka in. Mixa soppan och tillsätt ost och grädde. Låt osten smälta, rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med lök och persilja.