Foto av Päron- och tranbärsbars från WW ViktVäktarna

Päron- och tranbärsbars

5
5
4
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Dessa goda bars innehållande päron, tranbär och mandel är både snabba och enkla att göra. Perfekta att ha med när du behöver ett snabbt mellanmål på språng.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

50 g

Honung, flytande

75 g

Päron

2 st

Havregryn

140 g

Mandelmjöl

50 g

Tranbär

100 g, färska el frysta

Margarin flytande 80%

25 g

Vetemjöl

25 g

Mandelspån

15 g

Rörsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220° (varmluftsugn 200°). Klä en bakform (15x23 cm) med bakplåtspapper.
  2. Blanda margarin och honung i en bunke. Skala och tärna päron, blanda ner tillsammans med havregryn, mandelmjöl och tranbär. Tryck ut blandningen i bakformen.
  3. Gör smuldegen genom att blanda margarin och mjöl till en smulig massa. Blanda ner mandelspån tillsammans med socker. Strö smuldegen över kakan. Tryck lätt ner smuldegen.
  4. Grädda i ugn 10-15 minuter eller tills kakan är fast och gyllene. Låt svalna i formen. Ta upp ur formen och skär i 12 bitar.

Anteckning

De här funkar toppen som god frukost eller mellanmål.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!