ViktVäktarna - Pasta- och kasslergratäng med svamp

Pasta- och kasslergratäng med svamp

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastagratäng med kassler, svamp och tomat är en perfekt vardagsrätt. God på kvällen, och nästan ännu godare i matlådan dagen efter!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g, gnocchi

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Schalottenlök

2 st

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Persilja

1 msk, hackad

Cocktailtomater

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka pasta al dente. Lägg sedan i en smord ugnsfast form.
  3. Strimla kassler och lägg över pastan.
  4. Skala och hacka lök. Skiva svamp. Fräs lök och svamp i margarin. Krydda med salt. Tillsätt fraiche, matlagningsvin, hackad persilja och smaka av med peppar. Häll det i formen med pasta och kassler och blanda runt.
  5. Lägg på tomaterna och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter. Strö över hackad persilja och servera med sallad.

Anteckning

Detta är en perfekt rätt att göra om du har kokt pasta över från en annan måltid. Om du tycker att gratängen blir torr kan du hälla på lite mjölk och blanda runt innan du ställer in den i ugnen.