Foto av Pasta med färs- och rotfruktsröra från WW ViktVäktarna

Pasta med färs- och rotfruktsröra

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastasås med köttfärs, rotfrukter och fetaost. En omtyckt rätt som är god och lätt att laga.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Tomater, krossade

1 förp

Grönsaksbuljong

1 dl

Morot

3 st

Rotselleri

1 bit(ar)

Tomatpuré

2 msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Fraiche 5%

2 dl

Salladsost (feta) 10%

50 g

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Bryn lök och färs i en fettsnål stekpanna. Häll på tomatkross och lite buljong. Rör i strimlad morot och selleri, låt allt småkoka under lock ca 10 min. Rör i tomatpuré, redning och smaka av med salt, peppar och oregano. Rör till sist i fraiche, låt allt bli varmt och koka ett par min. Lägg upp portionsvis. Först pasta, sedan färsröran och på toppen smulad fetaost och ett par blad av din favorit örtkrydda.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!