Foto av Pasta med fläskytterfilé i svamp- och tomatsås från WW ViktVäktarna

Pasta med fläskytterfilé i svamp- och tomatsås

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig gryta med fläskytterfilé, svamp och soltorkade tomater. Går snabbt att laga men känns ändå lite lyxig. Mums!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

2 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Fläskytterfilé

500 g

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, vitlök, svamp, soltorkade tomater och chili och bryn i oljan. Strimla köttet och låt det brynas med så att det får fin färg.
  2. Smula i buljongtärning och slå på vatten och matlagningsbas. Låt sjuda i 7-10 min så att köttet blir genomstekt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Red med majsredning för tjockare sås.
  4. Koka under tiden pastan i lättsaltat vatten.
  5. Slå av pastavattnet, och blanda kött och svampsås med pasta och servera med sallad.